Spędź z bliskimi czas przy Śniadaniu i Obiedzie Wielkanocnym, a my zajmiemy się wszystkim za Ciebie.
Oferujemy bogate menu wielkanocne: bufet ciepły, zimny i desery przygotowane przez naszą Szefową Kuchni.
* ŚNIADANIE WIELKANOCNE *
BUFET CIEPŁY
- Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
- Jajka po benedyktyńsku
- Jajka sadzone ze szpinakiem i grzybami
- Angielskie muffiny z jajkiem i łososiem
- Kiełbaski śniadaniowe, paróweczki
- Biała kiełbasa z duszoną cebulką
- Biała kiełbasa z sosem chrzanowym
- Naleśniki z nadzieniem z twarożku
- Gofry z konfiturą
- Pankejki z syropem klonowym
BUFET ZIMNY
- Jaja po szkocku z sosem tatarskim
- Pieczone mięsa
- Domowe pasztety
- Galantyna drobiowa
- Tradycyjne wędliny
- Wędzone ryby
- Jaja z szynką w galarecie
- Tymbaliki mięsne
- Schab dojrzewający
- Szynka z remuladą
- Śledzie w oleju
- Śledzie w sosie chrzanowym z koperkiem
- Gravelax z jogurtowym sosem i kaparami
- Nadziewane jaja: pastą szynkową, pastą tuńczykową, pastą grzybową, pastą szczypiorkową, suszonymi pomidorami, po polsku
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka brokułowa
- Sałatka wiosenna
- Sałatka nicejska
- Pasty wegańskie i wegetariańskie
- Świeże warzywa
- Pikle
- Kiszonki
- Wybór sałat
- Sosy i dresingi
- Wybór pieczywa
- Dżemy, miody i kremy do pieczywa
- Deski serów
BUFET SŁODKI
- Jogurty z granolą
- Chia z musem owocowym
- Mini desery
- Mazurki wielkanocne
- Pascha
- Baby wielkanocne
- Sernik
- Torcik migdalowy
- Torcik czekoladowy
- Owoce
- Kawa, herbata, woda
Na Śniadanie Wielkanocne zapraszamy 20 kwietnia w godz. 7:00 - 12:00.
Na życzenie przygotujemy dla Ciebie rodzinny stół – tematycznie ozdobiony, na wskazaną liczbę osób - prosimy o taką rezerwację wraz z informacją do 15 kwietnia.
Dla Gości korzystających z wielkanocnego śniadania parking podziemny gratis.
Najmłodszych gości zapraszamy do wspólnej zabawy - szukanie ukrytych prezentów!
Cena: 110 zł/ os.
Dzieci do 3 lat: bezpłatnie
Dzieci w wieku 3-8 lat: 55 zł/ os.
Zamówienia przyjmuje:
Agnieszka Jakubiak | Kierownik restauracji | +48 516 095 653 | ajakubiak@archehotelpulawska.pl
* OBIAD WIELKANOCNY *
ZUPY DO WYBORU
- Żurek z jajkiem
- Krem chrzanowy z chipsami z topinambura i ziołową oliwą
- Rosół z kaczki z warzywami i mięsnymi pierożkami
DANIE GŁÓWNE DO WYBORU
- Zrazy wieprzowe z kluskami ślaskimi i modrą kapustą
- Sztuka mięsa w sosie chrzanowym z puree ziemniaczanym i kolorowymi marchewkami
- Pstrąg łososiowy z ziemniaczkami francuskimi, smażonymi grzybkami, musem z zielonego groszku i sosem buerre blanc
- Gołąbki nadziewane ziemniakami i wędzonym twarogiem z pieczonymi warzywami, szpinakiem i kremowym sosem
DESERY
- Ciasta domowe
- Mini desery
- Mazurki wielkanocne
- Muffiny
- Kawa, herbata, woda
Na Obiad Wielkanocny zapraszamy 20 i 21 kwietnia w godz. 14:00 - 17:00.
Zapraszamy także do rezerwacji bufetu zimnego w cenie 65 zł za osobę - jest to opcja na poszerzenie oferty obiadu Wielkanocnego.
Na życzenie przygotujemy dla Ciebie rodzinny stół – tematycznie ozdobiony, na wskazaną liczbę osób - prosimy o taką rezerwację wraz z informacją do 15 kwietnia.
Dla Gości korzystających z wielkanocnego obiadu parking podziemny gratis.
Cena: 95 zł/ os.
Dzieci do 3 lat: bezpłatnie
Dzieci w wieku 3-8 lat: 47,50 zł/ os.
Zamówienia przyjmuje:
Agnieszka Jakubiak | Kierownik restauracji | +48 516 095 653 | ajakubiak@archehotelpulawska.pl