Data: 14 lutego
Start: 19:00
Miejsce: Restauracja ArcheVita
ul. Puławska 361, 02-801 Warszawa
Cena: 299 zł/ para
Zapraszamy na wyjątkowy wieczór walentynkowy, który rozpocznie się 14 lutego o godzinie 19:00 w naszej eleganckiej restauracji. W tym szczególnym dniu przeniesiemy Państwa prosto do serca Francji, oferując kulinarną podróż pełną wyrafinowanych smaków i aromatów. Nasze menu, inspirowane klasyczną kuchnią francuską, zostało skomponowane tak, aby każda potrawa stała się niezapomnianym doświadczeniem dla podniebienia. Od delikatnych przystawek, przez wykwintne dania główne, po finezyjne desery – każdy element wieczoru będzie odzwierciedlał francuską sztukę celebrowania miłości.
Podczas kolacji towarzyszyć Państwu będzie występ docenianej artystki - Ireny Kosińskiej.
Absolwentka wokalistyki estradowej oraz edukacji artystycznej w zakresie sztuki muzycznej. Pasjonatka jazzu oraz muzyki polskiej.
Laureatka Szansy na sukces, Grand Prix i Nagrody Publiczności Festiwalu Polskiej Piosenki. Od lat współpracuje ze wspaniałymi artystami, tworząc wybitną scenę muzyczną.
Zarezerwuj stolik i podaruj sobie oraz ukochanej osobie wieczór pełen romantyzmu i doskonałych doznań kulinarnych.
Menu w tym pięknym dniu zostanie podzielone na:
- Welcome drink
- Amuse-bouche
- Przystawka
Dla Niej: Asiette ze skorzonery i brokuła
Dla Niego: Małże świętego Jakuba z sosem z kopru i szalotek z chrupiącą ziołową grzanką
- Zupa
Dla Niej: Veloute z pora z topinamburem
Dla Niego: Francuska zupa cebulowa z tymiankiem i serem comte
- Danie główne
Dla Niej: Halibut z sosem beurre blanc, puree z dyni, sałatka z pomarańczy i szpinaku, pieczone w maśle francuskie ziemniaczki
Dla Niego: Konfitowane udko z perliczki z sosem parisienne, julienne z cukini, boczniakiem mikołajkowym i figą
- Deser
Dla Niej: Crème Brûlée w kształcie serca z malinami
Dla Niego: Gâteau au chocolat fondant z sosem waniliowym i truskawkami
- Petit fours
Wydarzenie będzie okazją to odkrycia wielu smaków i spróbowania dużej ilości produktów oraz dań. Kolację przygotuje dla Państwa wybitna szefowa kuchni - Oliwia Bernady - wraz ze swoim zespołem. Dla osób, które będą życzyły sobie dania bezmięsne, zaproponujemy inne pozycje.
Zapisz się:
e-mail: eventy@archehotelpulawska.pl
Do zobaczenia!